DNS Rehabilitacijski Moduli, 2024

Predavač :  Petra Valouchova, PT ( Prag)

Jezik: Engleski s prijevodom na hrvatski

Bodovano od HKF

MODUL A : 9 – 11.2.2024
MODUL B: 4 – 6. 10.2024
MODUL C: 22 – 24.11.2024

Mjesto održavanja: Poliklinika Fizioderma, Gustava Krkleca 38, Zagreb

Prijave i upiti na : upefhr@gmail.com

Opis tečaja i tehnike:

Dinamička neuromuskularna stabilizacija (DNS) manualni je i rehabilitacijski pristup poboljšanju motoričkog sustava koji se temelji na načelima razvojne kineziologije.

Seminar se održava u dva stupnja. Seminar DNS A temelji se na neurofiziologiji, neuroanatomiji, mišićnoj fiziologijikineziologijis naglaskom na dijagnostici. Poredosnova razvojne kineziologijenačela refleksnog kretanja, također ćemo upoznati uzorke kretanjakoji diktiraju ponašanje u svakodnevnom životu i sportu. Upoznat ćemo loše navike disanjai naučit testove za otkrivanje loših navika kretanja. Naučit ćemo kako koristiti korektivne vježbe DNS-au kombinaciji s drugim oblicima vježbanja ili kao neovisnu terapeutsku metodu.

Seminar će održati češka (praška) škola za rehabilitaciju i manualnu medicinu Rehabilitation Prague School. Školu su osnovali ugledni neurolozi, velikani rehabilitacijskog liječenja 20. stoljeća, a na višu razinu podigao ju je njihov učenik, pedijatar, fizioterapeut i autor DNS-a, revolucionarne dijagnostičke i terapijske metode, dr. Pavel Kolar. Zbog velikog utjecaja DNS metode u procesu rehabilitacije dobio je 2007. godine od češkog predsjednika Vaclava Klausa prestižnu nagradu za izvrsnost.

Seminar DNS namijenjen je stručnjacima u području fizioterapije i  liječnicima te studentima posljednje godine iz spomenutih područja.

Na kraju seminara dobit ćete međunarodni certifikat Rehabilitation Prague Schoolte ćete biti upisani u registarprimjenitelja DNS-a  koji se vodi u Akademiji za manualnu terapiju.