DNS Rehabilitacijski Modul A + B prosinac , travanj 2019 / 2020

Predavač :  Martina Jezkova, PT ( Prag)

Vrijeme održavanja :  Modul A    7- 9. 12.   2019

                                       Modul B   18 – 20. 4. 2020

Jezik: Engleski s prijevodom na hrvatski

Bodovano od HKF

prijave do 15. 10. 2019 odnosno do popunjenja grupe

Mjesto održavanja: Hotel Antunović, Zagrebačka avenija 100, Zagreb

Prijave i upiti na : upefhr@gmail.com

Opis tečaja i tehnike:

Dinamička neuromuskularna stabilizacija (DNS) manualni je i rehabilitacijski pristup poboljšanju motoričkog sustava koji se temelji na načelima razvojne kineziologije.

Seminar se održava u dva stupnja. Seminar DNS A temelji se na neurofiziologiji, neuroanatomiji, mišićnoj fiziologijikineziologijis naglaskom na dijagnostici. Poredosnova razvojne kineziologijenačela refleksnog kretanja, također ćemo upoznati uzorke kretanjakoji diktiraju ponašanje u svakodnevnom životu i sportu. Upoznat ćemo loše navike disanjai naučit testove za otkrivanje loših navika kretanja. Naučit ćemo kako koristiti korektivne vježbe DNS-au kombinaciji s drugim oblicima vježbanja ili kao neovisnu terapeutsku metodu.

Seminar će održati češka (praška) škola za rehabilitaciju i manualnu medicinu Rehabilitation Prague School. Školu su osnovali ugledni neurolozi, velikani rehabilitacijskog liječenja 20. stoljeća, a na višu razinu podigao ju je njihov učenik, pedijatar, fizioterapeut i autor DNS-a, revolucionarne dijagnostičke i terapijske metode, dr. Pavel Kolar. Zbog velikog utjecaja DNS metode u procesu rehabilitacije dobio je 2007. godine od češkog predsjednika Vaclava Klausa prestižnu nagradu za izvrsnost.

Seminar DNS namijenjen je stručnjacima u području fizioterapije i  liječnicima te studentima posljednje godine iz spomenutih područja.

Na kraju seminara dobit ćete međunarodni certifikat Rehabilitation Prague Schoolte ćete biti upisani u registarprimjenitelja DNS-a  koji se vodi u Akademiji za manualnu terapiju.